Nije bitan DNK, bitna je LJUBAV

“Nije bitan DNK, bitna je LJUBAV”Dječiji parlament Općine Novi Grad Sarajevo, koji djeluje u okviru Udruženja “Naša djeca” Sarajevo, pokrenuo je kampanju “Nije bitan DNK, bitna je LJUBAV” koja se realizira uz podršku UNICEF Bosna i Hercegovina.

Cilj kampanje je skrenuti pažnju javnosti na bitnost odrastanja u porodičnom okruženju i promovisati vaninstitucionalnu brigu o djeci, hraniteljstvo i usvojenje. Povod za kampanju bila je jedna od preporuka UN Komiteta za prava djeteta koji je pozvao naše vlasti da jačaju programe širenja svijesti po pitanju brige za djecu bez roditeljskog staranja, a Dječiji parlament odlučio je dati svoj doprinos za sretnije odrastanje sve djece.

Kampanja će se realizirati tokom mjeseca decembra 2020. godine, te će djeca pored animiranja javnosti predstaviti i rezultate ankete koju su proveli među 277 svojih vršnjaka, kao i podatke koje su prikupili po pitanju brige o djeci bez roditeljskog staranja u Bosni i Hercegovini.

Do sada se, zahvaljujući podršci marketing menadzera i producenta Kamernog teatra 55 Mirze Muzurovića, kampanji priključio veliki broj poznatih ličnosti, glumaca, reditelja, sportista, muzičara i drugih.

Svako dijete treba porodicu.