Zaštita djece i pristup socijalnim uslugama u vrijeme Covid-19

Kao koordinatori aktivnosti mreže “Snažniji glas za djecu” i članica regionalne mreže ChildPact, sredinom aprila predstavili smo raznolike aktivnosti koje su provodile članice naše mreže u vrijeme pandemije. Svoja iskustva podjelile su i članice iz Albanije, Armenije, Azerbejdžana, Bugarske, Kosova, Rumunije, Moldavije, Srbije i Turske.

Ako ste propustili ovu objavu ili želite čuti iskustva drugih i podjeliti svoja u oblasti zaštite djece, pridružite nam se na
regionalnoj konferenciji “Zaštita djece u vrijeme pandemije – šta smo naučili?“ koja će se održati online između 22. i 24. juna od 09:00 – 11:30 CEST.

Cilj konferencije je regionalna razmjena informacija o dostupnim podacima i modelima intervencija za podršku djeci pogođenoj krizom Covid-19 u širem području Crnog mora.

Predstavnik mreže na ovom događaju je udruženje Nova generacija u okviru panela: Zaštita djece i pristup socijalnim uslugama u vrijeme Covid-19, sa predstavnikom Sašom Risojević a na temu: Dječja linija za pomoć u Bosni i Hercegovini: od nasilja do podrške Covid 19

! Registracija se vrši putem linka: 
https://docs.google.com/…/1xb-FtXP03BvPHd2rrDUDq7…/viewform…

! A agenda je na linku: 
http://www.childpact.org/…/regional-conference-childprote…/…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *