Konferencija “D(j)eca kažu”

Udruženje “Naša djeca” Sarajevo i Mreža organizacija za decu Srbije MODS danas su organizovali online konferenciju „Šta djeca kažu?”

„Mi bismo voljeli kada bi svi naši vršnjaci živjeli shodno onome kako djeca treba da žive: bezbrižno i sretno. Voljeli bismo da jedina briga dječijih života bude na koji način će izmjeriti svoju radost i znanje.

Cujte glas djece koja mogu mnogo da kažu, ali se ne čuju uopšte. Zajedničko dobro, solidarnost i jednakost su atributi koji krase svijet, ali samo onda kada u tom svijetu ne borave tužna i unesrećena djeca!”

U projektu #DecaKažu učestvuju djeca i mladi iz Banja Luke, Beograda, Niša, Kraljeva, Prijedora, Sarajeva i Tuzle iz naših partnerskih organizacija: Udruženje “Naša djeca” Sarajevo, Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub, Prijatelji Dece Srbije, Centar za integraciju mladih, SOS Dečija sela Srbija, Udruženje Zemlja djece u BiH, Zdravo Da Ste OCi Svjetionik.

Projekat „Deca kažu” se realizuje u okviru Zajedničkog regionalnog programa #DijalogZaBudućnost: unapređenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji sprovode United Nations Development Programme – UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond Ujedinjenih nacija za izgradnju mira (#UNPeacebuilding).

#DijalogZaBuducnost

#DecaKažu #DjecaKažu